Verigheta pierdută în zăpadă

Iar a sunat telefonul cu clasica verigheta pierduta la padure in zapada.

– ” Cat ma costa sa inchiriez cel mai ieftin detector de metale, pentru aur ? Stiu exact unde am pierdut verigheta, e o suprafata de 2 pe 2 metri ! Nu sunt gunoaie si zapada e mica,10-15 cm !”

Dar de o suprafata reala de 30×30 metri ce ziceti ? (” stiti ca ne-am batut cu bulgari de zapada si poate a zburat si verigheta „). Da, zburase cu un bulgare care nu isi atinsese tinta!

Pe deasupra fusese si loc de picnic incepand din anii ’50, infestat cu gunoaie de toate tipurile. Binenteles ca zapada era de vreo 30 cm , nicidecum 10-15cm cum spusese clientul la telefon.

Cu toate ca verigheta era subtirica, se scufundase in zapada pana la stratul de frunze, adica 30 cm.


Niciodata situatia nu este asa cum o descriu clientii. Inteleg ca nu aveau de unde sa stie de gunoaie, dar puteau sa imi spuna macar ca s-au batut cu bulgari si ca zapada avea 30cm. Mi-as fi luam costumul de ski si cizmele, mi-ar fi prins tare bine.

La final toata lumea a fost multumita; clientul ca si-a recuperat verigheta, eu cu satisfactia ca am rezolvat si cazul asta , doctorita de familie ca am vizitat-o de 2 ori si farmacia X ca i-am facut vanzare de 150 de lei. Ca asa e in viata !