Verigheta la apa

Ieri m-a sunat un client care dorea sa inchirieze un detector de metale subacvatic pentru aur. Dupa clarificarea detaliilor legale, tehnice si de cost , am plecat sa il ajut sa isi gasesca verigheta pierduta intr-un lac langa Bucuresti. Fusese cu sotia pe o terasa-ponton si cand ii arta mandru ca a slabit si ca trebuie sa mearga la bijutier sa isi modifice verigheta, a scapat-o din mana printre  scandurile pontonului!!!

Din fericire apa avea doar 1.5 metri adancime. Din pacate, distanta dintre podeau pontonului si suprafata apei era doar de vreo 30 cm ceea ce a facut foarte dificila deplasarea si lucru pe sub ponton. Fundul apei era din scoici si avea un strat de namol moale de 20cm. Dupa 2 ore de cautat printre sute de gunoaie ( horsuruburi de la ponton, capace si cheite de bere, 1 telefon , 2 legaturi de chei , o cheie de Peugeot, plumbi de pescuit, lingurite ,etc) am gasit si verigheta buclucasa. Apa era foarte rece ( dupa 10 minute in apa, deja tremuram cu tot cu neoprenul de pe mine) si plina de excremente de la canalizarile vilelor si restaurantelor din zona. Mi-am promis solemn ca nu ma mai scufund in lacurile din jurul Bucurestiului !

Cand i-am gasit verigheta ,clientul m-a pupat de bucurie, moment in care care sotia dumnealui a incercat sa ma linisteasca ( probabil ca aveam o fata surprinsa) spunandu-mi ca asa se manifesta el cand ii iese ceva foarte dificil .

Evident ca poza am facut-o dupa ce m-am uscat, imbracat si baut un ceai.