Povestita de client

In urma unor evenimente recente m-am decis sa va povestesc experienta mea cu Dl. Muscalu Cristian aka Deepscan.

Tatal meu a murit departe de casa, mama a suferit din 1988 de altzheimer , murind in 1994 fara a da alte indicii decat ca “ sunt ascunse bine”. Stiam ca undeva trebuie sa fie niste bijuterii ascunse, pt ca le vazusem ca copil si imi fusese confirmat si de o matusa ca nu fusesera instrainate.

Dupa ce am rascolit de nenumarate ori toata casa, m-am decis sa apelez la ajutorul cuiva care sa aiba un detector de metal. Vara trecuta am gasit mai multe anunturi de inchiriere detector profesional ale unui individ din Cluj – Huedin. Am platit, a venit , mi-a rupt 2 tocuri de usa pentru niste piroane de fier, spart 4 placi de faianta ( imposibil de inlocuit) pentru o teava, smuls parchetul pt folia de la un pachet de tigari aruncat cand fusese turnata sapa sau pus parchetul si…nimic.

La o petrecere l-am abordat pe un bun amic din aceia care stiu sau pot afla aproape orice , i-am povestit despre esecul meu rugandu-l sa imi faca legatura cu cineva de la ei , ca ei trebuie sa aibe cele mai bune aparate si oameni. Mi-a spus ca a participat la o perchezitie fierbinte la care au fost asistati tehnic de un “extern” cu detectoare de metal. Razand a continuat:

– “ Daca noi l-am platit, tu nu ai nici o sansa sa scapi gratis . Dar merita pana la ultimul banut, crede-ma ! Cauta : Deepscan.”

L-am sunat pe Deepscan, ne-am pus de acord in privinta detaliilor si weekendul urmator eram impreuna in drum spre Cluj. Pe drum am avut destul timp cat sa ii povestesc situatia mea familiala, ca eram certat cu sora mea si nu ne mai vorbeam de 23 de ani.

Daca ala cu detectorul de inchiriat de la Cluj mi-a spart baia de la etaj pentru o teava, Deepscan mi-a desenat pe faianta baii de la parter traseul tevii si mia spus ca nu are sens sa spargem. Imi venea sa ma dau cu capul de pereti gandindu-ma la baia de la etaj. Sambata am reusit sa terminam subsolul, parterul si anexele gospodariei, iar duminica etajul si podul. Sambata gasisem ingropate in curte niste sticle de vin foarte vechi, asa ca ne-am comandat niste mancare in oras si ne-am cinstit. Deepscan mi-a dat 100 de lei si m-a rugat daca vreau sa trimit un buchet de flori cuiva, ca el nu poate. I-am promis ca o voi face.

Daca la inceput mi sa parut scump si am fost sceptic in privinta posibilitatiilor tehnice de a gasi ceea ce cautam , pe parcursul desfasurarii cautarilor mi-am dat seama ca facusem alegerea castigatoare. In decursul carierei mele de peste 36 de ani, am asistat la mii de perchezitii , locuri si actori diferiti. Credeam ca le-am vazut si le stiu pe toate. Dar ce a afacut Deepscan la mine acasa a fost mama si tatal tuturor perchezitiilor. Nici nu vreau sa stiu peste cate am trecut din nestiita sau ca nu ne-a dus capul. Am ras de unul singur cand am vazut ca a dat cu bormasina o gaura mai mica ca degetul in perete pentru a verifica cu camera endoscopica o fosta doza de curent apoi a astupat gaura cu pasta de dinti , de nici nu iti dadeai seama ca peretele fusese gaurit. Am vazut cum schimba diferite detectoare, capete de cautare , lampi cu UV, magneti, camera endoscopica etc.

Atunci am inteles de ce amicul din servicii spusese ca merita pana la ultimul banut si dece era apreciat. Un tip profesionist , discret, perfectionist, modest si o companie extreme de placuta.

Intr-un final am gasit ceea ce cautam, dar si alte 3 ascunzatori. In una dintre ele , am gasit o masinuta de metal de cand eram copil, in alta colectia mea de reviste fierbinti si doua pachete de tigari iar in cea de a treia o caseta metalica in care era jurnalul mamei mele de cand era domnisoara. Tot drumul de intoarcere am stat pe bancheta din spate si am plans citind jurnalul mamei.

Pe 5 decembrie am fost sunat de Domnul Muscalu care mi-a amintit ca mi-a dat 100 de lei si m-a rugat sa cumpar cel mai frumos buchet de flori si sa-l trimit surorii mele cu mesajul “ Te iubesc, iarta-ma !”

Initial am vrut sa-l bag in masa, cine este el sa-si permita sa imi spuna mie ce sa fac, dar pentru ca fusese un domn si pt ca ii promisesem ,am facut-o. In ziua de Craciun , la pranz cineva si-a infipt degetul in soneria de la usa si nu l-a mai luat pana nu am deschis. Era sora mea, m-a luat in brate plangand , cerandu-si iertare si pupandu-ma. Am plans amandoi si am avut cel mai frumos Craciun din ultimii ani. Adusese si un cozonac cum doar mama stia sa faca. De 23 de ani nu mai vorbisem cu sora mea. Acesta este motivul care m-a determinat sa scriu experienta mea cu

Domnul Muscalu Cristian, aka Deepscan.
Iti multumesc, Omule !!! Sa-ti dea Dumnezeu tot ce vrei tu , ca meriti !

Text preluat de pe forumul Detectiemetal.com
http://detectiemetal.com/viewtopic.php?f=43&t=9599