Bijuterii zburatoare

O doamna m-a sunat ca doreste sa inchirieze un detector de metale pentru aur. Dupa clarificarea aspectelor tehnice si de cost, imi solicita ajutorul in vederea gasirii unor bijuterii din aur .

  Dupa o discutie mai aprinsa cu sotul, doamna aruncase pe geam inelul de logodna si verigheta. Partea mai delicata era ca locuia la bloc, la etajul 3 .

  Pentru cine nu stie, spatiile verzi din jurul blocurilor sunt adevarate gropi de gunoi. Incepand cu faptul ca in multe cazuri blocurile au fost construite pe terenuri unde inainte au existat case care au fost demolate, materiale aruncate de constructori si apoi ce au mai aruncat locatarii pe geam… O ingramadire de deseuri metalice de toate tipurile, adancimile si marimile la care se adauga capace de canal, banci si garduri din metal. Am fost nevoit sa folosesc un detector multifrecventa Minelab Etrac cu setari specifice si o bobina SEF de 5” de la Detech.

   Am inceput prima data cu detectia spatiului verde de langa bloc, apoi trotuarele, strada si deabia la sfarsit spatiul verde de pe partea cealalta a strazii. Verigheta am gasit-o la 25 de metri departare de bloc !!!

  Inelul de logodna l-am gasit la 28 de metri distanta de bloc. Bijuteriile fusesera aruncate impreuna si spre surprinderea mea, inelul “zburase” mai departe decat verigheta, cu toate ca era mai usor!

   P.S. Clienta a fost foarte fericita si mi-a spus ca sincer nu se astepta sa le gasesc. Cu atat mai putin pe partea cealalta a strazii , unde ea sustinea ca nu au cum sa fie!. Aici m-a ajutat iarasi experienta sutelor de cazuri similare .

     Morala zilei a fost : Nu subestima niciodata o femeie nervoasa !